vrijdag 13 februari 2009

ding11/12

Na eerst veel gelezen te hebben over wiki's, heb ik zelf, na een flinke aanloop genomen te hebben, de sprong gewaagd en ben heelhuids in de zandbak terecht gekomen. Daar een hele tijd rondgestruind om erachter te komen hoe het een en ander in zijn werk gaat. Ik heb een stukje geschreven over de argentijnse tango en dit toegevoegd aan de favorieten van 23 dingen.
Het fenomeen wiki is wel handig, maar het nadeel blijft dat iedereen er zijn of haar ding aan toe kan voegen, of wijzigen. Dingen kunnen dus geheel uit de context gehaald worden, maar ook halve waarheden kunnen vermeld worden. Ik las ook een commentaar van iemand dat hij/zij de Wikipedia nu ook niet meer voor 100% vertrouwd. Zo heeft ieder voordeel zijn nadeel en andersom.

1 opmerking:

  1. Hoi,

    Bij wikipedia inderdaad kan iedereen schrijver worden en informatie toevoegen. ER zit redactie op maar voordat onjuistheden weggehaald worden kan het soms enige tijd op wikipedia blijven staan. Maar het nrc berichtte afgelopen januari het volgende: Internetencyclopedie Wikipedia overweegt aanpassingen van onbekende gebruikers vooraf te toetsen. Daar ben ik ook een voorstander van. Een goede stap in de richting van kwalitatief betere informatie. Lees meer hier: wikipedia

    Als je zelf een wiki start kun je zelf informatie beter in de hand houden. Jij bepaalt wie mee schrijft, leest, wijzigt etcetera. Dus het is niet zo dat als je een wiki start iedereen zomaar dingen er aan toekan voegen. Jij als beheerder bepaalt welke personen welke rechten krijgt.

    groetjes,
    Alinda

    BeantwoordenVerwijderen